<dfn id="w48us"></dfn><ul id="w48us"></ul>
  • <ul id="w48us"></ul>
  • <del id="w48us"></del>
    <ul id="w48us"></ul>
  • 英語(yǔ)閱讀理解高考真題解析

    時(shí)間:2024-08-27 17:16:38 英語(yǔ)閱讀 我要投稿
    • 相關(guān)推薦

    英語(yǔ)閱讀理解高考真題解析

      高考英語(yǔ)閱讀常見(jiàn)的文體類型有記敘文、議論文、說(shuō)明文和應(yīng)用文。記敘文體又可細(xì)分為小說(shuō)、時(shí)文報(bào)道、人物傳記及軼聞趣事。下面是小編給大家準(zhǔn)備的高考的英語(yǔ)閱讀理解的真題及解析,,一起來(lái)練習(xí)一下吧!

    英語(yǔ)閱讀理解高考真題解析

      第一篇:

      Since 1984, Philadelphia has been cleaning up its act. One by one, graffiti-covered walls are being changed into outdoor art. So far, more than 1,800 murals (壁畫(huà)) have been painted.Philadelphia now has more murals than any other American city.

      The walls that were once ugly with graffiti (涂鴉) are now covered with beautiful pictures of historical heroes and modern art, thanks to the Mural Arts Program (MAP). Its work makes schools and public places attractive, and its citizens very proud. The program began as part of Philadelphia's Anti-Graffiti Network. Jane Golden is the MAP's artistic director. “When people ask me what our program is about,” she says, “I answer them with one word: hope”. Each year, the MAP offers youth art programs and workshops. Some one??time graffiti writers even help paint MAP murals.

      The MAP's work, says Golden, is all about developing a sense of community (社區(qū)). When a neighborhood requests a mural, the MAP works with the people there to develop a message. Some messages have been “Safe Streets”, “Love and Care”, and “Peace Walk”.

      The MAP receives up to 50 requests for murals each week. Last year, the workers painted 140 murals.

      “The making of a mural enters people's collective memory as an extraordinary, pleasant moment in neighborhood history.” says Golden, who began as a muralist in Los Angeles.

      1.What can be the best title for the text?

      A.Love, from Graffiti Writers to Muralists

      B.MAP, a New Company in Philadelphia

      C.Jane, an Excellent Mural Artist

      D.Hope, One Wall at a Time

      2.What is the Mural Arts Program in Philadelphia aimed at?

      A.Helping the young find jobs.

      B.Protecting the neighborhood.

      C.Fighting against graffiti.

      D.Attracting more visitors.

      3.How does the MAP decide on the message for a mural?

      A.By having discussions with people in the community.

      B.By seeking advice from the city government.

      C.By learning from the young graffiti writers.

      D.By studying the history of the city.

      4.Which of the following words best describes the work of the MAP?

      A.Difficult.

      B.Dangerous.

      C.Experimental.

      D.Successful.

      第二篇:

      Arthur Miller (1915—2005) is universally recognized as one of the greatest dramatists of the 20th century. Miller's father had moved to the USA from Austria-Hungary, drawn like so many others by the “Great American Dream”. However, he experienced severe financial hardship when his family business was ruined in the Great Depression of the early 1930s.

      Miller's most famous play, Death of a Salesman, is a powerful attack on the American system, with its aggressive way of doing business and its insistence on money and social status as indicators of worth. In Willy Loman, the hero of the play, we see a man who has got into trouble with this system. Willy is “burnt out” and in the cruel world of business there is no room for sentiment: if he can't do the work, then he is no good to his employer, the Wagner Company, and he must go. Willy is painfully aware of this, and at a loss as to what to do with his lack of success. He refuses to face the fact that he has failed and kills himself in the end.

      When it was first staged in 1949, the play was greeted with enthusiastic reviews, and it won the Tony Award for Best Play, the New York Drama Critics' Circle Award, and the Pulitzer Prize for Drama. It was the first play to win all three of these major awards.

      Miller died of heart failure at his home in Roxbury, Connecticut, on the evening of February 10, 2005, the 56th anniversary of the first performance of Death of a Salesman on Broadway.

      1.Why did Arthur Miller's father move to the USA?

      A. He suffered from severe hunger in his home country.

      B. He was attracted by the “Great American Dream.”

      C. He hoped to make his son a dramatist.

      D. His family business failed

      2.The play Death of a Salesman________.

      A. exposes the cruelty of the American business world

      B. discusses the ways to get promoted in a company

      C. talks about the business career of Arthur Miller

      D. focuses on the skills in doing business

      3.What can we learn about Willy Loman?

      A. He treats his employer badly.

      B. He runs the Wagner Company.

      C. He is a victim of the American system.

      D. He is regarded as a hero by his colleagues.

      4.After it was first staged, Death of a Salesman________.

      A. achieved huge success

      B. won the first Tony Award

      C. was warmly welcomed by salesmen

      D. was severely attacked by dramatists

      5.What is the text mainly about?

      A. Arthur Miller and his family.

      B. The awards Arthur Miller won.

      C. The hardship Arthur Miller experienced.

      D. Arthur Miller and his best??known play.

      >>>>>>答案與解析<<<<<<

      第一篇:

      1.D 主旨大意題。根據(jù)第二段Jane Golden的話可知,當(dāng)人們問(wèn)及該項(xiàng)目是關(guān)于什么的時(shí)候,她用一個(gè)詞來(lái)概括,即Hope,故D項(xiàng)為最佳標(biāo)題。

      2.C 推理判斷題。根據(jù)第一、二段,昔日曾經(jīng)被涂鴉的墻壁正被美麗的壁畫(huà)所覆蓋,以使社區(qū)更具魅力,因此對(duì)抗涂鴉應(yīng)是該項(xiàng)目的目的。

      3.A 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段第二句可知,當(dāng)社區(qū)的居民請(qǐng)求畫(huà)一張壁畫(huà)時(shí),該項(xiàng)目的工作人員就和當(dāng)?shù)氐娜藗円黄鸸ぷ鱽?lái)擬定出一個(gè)主題,故選A項(xiàng)。

      4.D 推理判斷題。根據(jù)第一段及倒數(shù)第二段可知,該項(xiàng)目很成功,故選D項(xiàng)。

      第二篇:

      1.B 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第一段第二句“Miller's father had moved to the USA from Austria??Hungary,drawn like so many others by the ‘Great American Dream’”可知,他父親移居美國(guó)像其他許多人一樣是受當(dāng)年偉大的美國(guó)夢(mèng)吸引。

      2.A 推理判斷題。根據(jù)第二段可知,這部戲劇對(duì)美國(guó)制度是一個(gè)抨擊,它表現(xiàn)了咄咄逼人的做生意的方式以及堅(jiān)信金錢和社會(huì)地位才是財(cái)富的象征。主人公Willy陷入困境,然而生意場(chǎng)上殘酷無(wú)情:如果他做不了,那么對(duì)老板而言,他就一無(wú)是處,他必須離開(kāi)。故此部戲劇揭露了美國(guó)職場(chǎng)的殘酷。

      3.C 推理判斷題。根據(jù)第二段最后兩句“Willy is painfully aware of this, and at a loss as to what to do with his lack of success. He refuses to face the fact that he has failed and kills himself in the end.”可知主人公面對(duì)失敗無(wú)所適從,無(wú)法面對(duì)現(xiàn)實(shí),從而走向毀滅,成了美國(guó)資本主義制度下美國(guó)夢(mèng)的犧牲者。故選C項(xiàng)。

      4.A 細(xì)節(jié)理解題。根據(jù)第三段可知,這部戲劇自1949第一次搬上銀幕就獲得了“托尼戲劇音樂(lè)獎(jiǎng)”、“紐約戲劇評(píng)論獎(jiǎng)”、“普

      5.D 主旨大意題。縱觀全文不難看出本文主要介紹Arthur Miller 以及他的戲劇Death of a Salesman《推銷員之死》。其他選項(xiàng)都不全面,只是文中敘述的一部分。故D項(xiàng)正確。

    【英語(yǔ)閱讀理解高考真題解析】相關(guān)文章:

    英語(yǔ)閱讀理解高考真題09-24

    高考英語(yǔ)閱讀理解真題10-09

    考研英語(yǔ)閱讀理解真題答案解析03-08

    高考英語(yǔ)閱讀理解訓(xùn)練題及答案解析03-09

    歷年高考英語(yǔ)閱讀理解真題09-23

    2017高考英語(yǔ)閱讀理解訓(xùn)練題及答案解析03-09

    高考英語(yǔ)閱讀理解及答案解析03-19

    2016年北京高考英語(yǔ)閱讀理解真題01-21

    考研英語(yǔ)閱讀真題及解析03-08

    主站蜘蛛池模板: 911亚洲精品不卡| 久久e热在这里只有国产中文精品99| 99精品电影一区二区免费看| 日韩精品无码专区免费播放| 国产高清日韩精品欧美激情| 久久se这里只有精品| 国内精品久久久久影院日本| 国产伦精品一区二区三区视频金莲 | 精品国产VA久久久久久久冰| 国产精品人人做人人爽| 无码人妻精品一区二区三区夜夜嗨| 国产AV国片精品有毛| 欧美午夜精品久久久久久浪潮| 99久久精品国产高清一区二区| 精品国产午夜福利在线观看| 国产亚洲美女精品久久久久狼| 日产精品一线二线三线芒果| 日本五区在线不卡精品| 国产免费久久精品丫丫| 久久精品国产亚洲欧美| 欧美精品香蕉在线观看网| 国产精品美女久久久免费| 久久99精品久久久久久动态图 | 日韩午夜高清福利片在线观看欧美亚洲精品suv| 国产成人精品精品欧美| 无码精品国产VA在线观看| 亚洲精品tv久久久久久久久久| 久久精品无码一区二区三区日韩| 办公室久久精品| 中文字幕精品一区二区日本| 华人亚洲欧美精品国产| 99精品视频在线观看免费| 国产精品日本一区二区在线播放| 久久久免费精品re6| 无码人妻精品中文字幕免费| 在线观看亚洲精品福利片 | 91精品国产自产在线观看| 精品一区二区三区在线视频| 99精品视频在线| 国内精品一级毛片免费看| 精品久久久久久|